Brouilly Gamay noir à jus blanc

HVE - Haute Valeur Environnementale
Brouilly - Domaine du Père Benoit

Tasting:

This wine has a garnet colour, an explosive attack on the palate with aromas of ripe red fruits, the tasting evolves on harmonious and fine tannins. You can enjoy it as an aperitif and throughout the meal, and even a little chilled with your barbecues and fish. A saying goes, "Brouilly is the wine of friends".

Technical specifications sheet

Type: Rouge
Nature of soil and subsoil : The soil is not very stony and is composed of ancient alluvium.
Grape variety Gamay noir à jus blanc
Vineyard area: 4,20 ha
Harvest: 100% manual
The average age of vines: 90 years
Pruning: Gobelet
Vinification: Traditional whole-bunch vinification, semi-carbonic maceration for ten days.
Maturation: Traditional nine months in resin cement vats
Percent proof: 13%
Service: Between 14 and 17°C
Storage: 1 to 5 years
Peak: Three years

Brouilly Notes & Awards

Guide Hachette 2007
Guide Hachette 2008
Concours Général Agricole de Paris 2009

Médaille de Bronze

Concours International des Gamay 2013

Médaille d'Argent

Concours International des Gamay 2011

Médaille d'Argent

Concours International des Gamay 2013

Médaille d'Argent

Concours International des Gamay 2015

Médaille d'Or

Concours International des Gamay 2015

Médaille d'Or

Concours International des Gamay 2017

Médaille d'Or

Concours International des Gamay 2018

Médaille d'Or

Concours International des Gamay 2018

Médaille d'Argent

Concours des Vins du Mâconnais Beaujolais 2018

Médaille d'Argent

Concours International de Lyon 2019

Médaille d'Argent

Concours international des Gamay 2019

Médaille d’Or

Concours international des Gamay 2020

Médaille d’argent

Concours des Vins du Beaujolais 2021

Médaille d'Or

Concours Général Agricole de Paris 2022

Médaille d'Or

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